Turismul in Romania

 

Deoarece ultima perioada a fost si este destul de incerta in ceea ce priveste turismul extern, noi, cei din Echipa Lux Travel ne-am gandit ca ar fi bine sa-ti prezentam “Turismul in Romania” si sa-ti spunem faptul ca “Romania este o destinatie pentru 365 de zile pe an”.

Turismul in Romania, este bazat pe imaginea peisajelor naturale cat si a istoriei sale bogate. Traversata de catre apele Dunarii, Romania putem spune ca este fascinanta. Poti avea parte de o vacanta la munte, deoarece aici se regasesc Munti Carpati, te poti relaxa cu o vacanta pe litoral, deoarece regasim Coasta Marii Negre sau cu o vacanta in Delta Dunarii care este cea mai mare delta europeana atat de bine pastrata. Nu excludem faptul ca te poti bucura de autenticitatea unei istorii bogate, intr-un city break intr-o locatie in care oamenii mentin de sute de ani traditiile.  

Deoarece in ultimii ani, tot mai multi europeni au ales-o ca pe o destinatie favorita in materie de vacanta, acestia preferand pe parcursul verii tot mai mult zona de litoral, in care mentionam destinatii precum: Mamaia, Constanta, Eforie Nord, Costinesti, Olimp, Mangalia, Cap Aurora si alte destinatii de litoral de care Romania beneficiaza. Dealungul ierinii, cele mai cautate statiuni sunt statiunile de ski precum: Sinaia, Busteni, Azuga, Straja, Paltinis, Ranca, Cavnic, Predeal si Poiana Brasov.

Deoarece ti-am mentionat si de city break, unele din cele mai importante destinatii incarcate de istorie, sunt numeroasele orase transilvanene precum: Sibiu, Brasov, Sighisoara, Alba-Iulia, Timisoara, Cluj-Napoca sau Targu Mures. Odata cu dezvoltarea turismului rurarl ce se concentreaza asupra promovarii folclorului si traditiilor, putem mentiona principalele puncta de atractie precum Castelul Bran in care poti opta cu o cazare in zona Bran, manastirile pictate din nordul Moldovei in care poti alege o cazare in zona Sucevitei. Alte atractii turistice importante din Romania sunt reprezentate si de bisericile de lemn din Transilvania ori Cimitirul Vesel din Sapanta, insa nu in ultimul rand destinatiile turistice naturale din Romania precum Delta Dunarii, Portile de Fier, si pesterile din Muntii Apuseni.

Stiai ca in anul 2009, Romania a strans aproximativ 1.3 milioane de turisti?

Interesant este faptul ca, Romania detine si statiuni balneoclimaterice, care anual strang intre 800 si 1 milion de oameni dornici de sanatate prospera. 

Stiati ca valoarea potentialului turistic al Romaniei, este caracterizat prin varietatea si armonia formelor de relief, cat si prin diversitatea obiectivelor turistice naturale?

Vrei sa vezi un program turistic original si atractiv, specific diferitelor zone ale tarii? Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum, si vei primi materialul in format pdf direct pe email.  

În ceea ce privește structurile de primire România are o imagine destul de bună pentru viitor, dar totuși ar fi loc și pentru mai bine, astfel are în vedere construirea unor structuri noi, dar și modernizarea celor existente.

Surse: Maramureș un muzeu viu în Centrul Europei, Superlativele României. Mică enciclopedie, Geografia turismului, Tehnologia turismului, Istoria comerțului și turismului

Lasa un comentariu