Bucură-te de un sejur de neuitat în Corfu!

 

Rezervă-ți vacanța acum!


Ce poți face în Corfu?

Corfu, cunoscută și sub numele de Kerkyra în greacă, este una dintre cele mai verzi și pitorești insule ale Greciei. Situată în Marea Ionică, aproape de coasta Albaniei și a Greciei continentale, Corfu este o combinație de plaje superbe, istorie bogată, arhitectură impresionantă și peisaje naturale deosebite.

Plaje și Peisaje Naturale Insula Corfu este renumită pentru plajele sale cu nisip fin și ape cristaline. Paleokastritsa, cu golfurile sale ascunse și apele turcoaz, este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insulă. Peisajele naturale ale insulei sunt diverse, de la coastele stâncoase până la pădurile de măslini și dealurile acoperite de chiparoși.

Arhitectură și Istorie Influențele venețiene, franceze și britanice au lăsat o amprentă profundă asupra arhitecturii și culturii insulei. Orașul vechi Corfu, inclus în patrimoniul UNESCO, este un labirint de străduțe înguste, pline de clădiri istorice, biserici și fortărețe impunătoare. Fortăreața veche și cea nouă oferă o priveliște panoramică asupra orașului și mării.

Cultura și Gastronomia Corfu are o cultură bogată, cu festivaluri tradiționale și muzică locală. Gastronomia corfiotă reflectă amestecul de influențe culturale, oferind o varietate de preparate delicioase, de la fructe de mare la specialități culinare locale cum ar fi pastitsada sau sofrito.

Sate Pitorești Pe întreaga insulă, vizitatorii pot descoperi sate pitorești, cum ar fi Kassiopi sau Sidari, unde tradițiile grecești sunt încă vii. Peisajele rurale, cu livezi de măslini și podgorii, oferă o experiență autentică și relaxantă.

Activități și Divertisment Corfu este o destinație excelentă pentru iubitorii de activități în aer liber. Insula oferă oportunități pentru drumeții, ciclism, scufundări și alte sporturi nautice. De asemenea, viața de noapte în Corfu este vibrantă, cu numeroase baruri și cluburi, în special în zonele turistice.

Relaxare și Wellness Pentru cei care caută relaxare, Corfu oferă numeroase plaje liniștite și stațiuni de lux, unde serviciile de spa și wellness sunt la cel mai înalt nivel.

Experiențe Culturale Muzeul de Artă Asiatică din Corfu și Palatul Achilleion sunt doar două dintre atracțiile culturale ale insulei. Vizitatorii pot, de asemenea, să participe la evenimente culturale și festivaluri care au loc pe parcursul anului.

În concluzie, Corfu este o insulă care oferă o combinație unică de frumuseți naturale, bogăție culturală și istorică, gastronomie excelentă și o varietate de activități pentru toate gusturile. Este o destinație ideală atât pentru relaxare, cât și pentru aventură, atractivă pentru orice tip de călător.

Atracții turistice în Corfu

Palatul Achilleion
Palatul Achilleion

Această reședință de vară istorică a fost construită în secolul al XIX-lea pentru împărăteasa Elisabeta a Austriei, cunoscută și sub numele de Sissi. Palatul oferă o arhitectură impresionantă, grădini luxuriante și vederi panoramice la Marea Ionică. Este, de asemenea, decorat cu statui și picturi care îl fac un loc deosebit de vizitat.

Orașul Corfu
Orașul Corfu

Orașul principal al insulei, Corfu Town, este un amestec frumos de arhitectură venetiană, franceză și britanică. Veți găsi străzi înguste, piețe pline de viață, fortificații impresionante, cum ar fi Fortul Nou și Fortul Vechi, precum și muzee interesante, cum ar fi Muzeul Arheologic din Corfu.

Plaja Paleokastritsa
Plaja Paleokastritsa

Aceasta este una dintre cele mai pitorești plaje din Corfu, cu ape cristaline și stânci impunătoare. Paleokastritsa este situată într-un cadru natural spectaculos și oferă oportunități excelente pentru snorkeling, scufundări și explorarea peșterilor marine.

Canalul Amour
Canalul Amour

Acesta este un loc unic în Corfu, caracterizat prin forma sa stâncoasă și găuri sculptate în rocă. Se spune că îndrăgostiții care înoată prin canal vor avea noroc și vor rămâne împreună pentru totdeauna. Este, de asemenea, un loc minunat pentru înot și fotografii.