Bucură-te de un sejur de neuitat în Gran Canaria!

 

Rezervă-ți vacanța acum!


Ce poți face în Gran Canaria?

Gran Canaria, una dintre insulele principale ale arhipelagului Canare, este o destinație de vacanță populară și diversificată, care atrage vizitatori din întreaga lume datorită climatului său plăcut pe tot parcursul anului și peisajelor sale variate. Situată în Oceanul Atlantic, Gran Canaria este cunoscută pentru plajele sale extinse, peisajele muntoase impresionante și bogăția culturală.

Insula este adesea numită „un continent în miniatură” datorită varietății sale remarcabile de climă și peisaje. La sud, vizitatorii se pot bucura de plaje nisipoase aurii, precum celebrele dune de la Maspalomas, care oferă o experiență aproape deșertică. Aceste dune sunt un spectacol natural impresionant și oferă oportunități excelente pentru fotografie și plimbări. Pe lângă Maspalomas, Playa del Inglés este o altă plajă populară, cunoscută pentru viața sa de noapte vibrantă și pentru numeroasele opțiuni de restaurante și magazine.

Pe de altă parte, nordul insulei este dominat de peisaje verzi și luxuriante, cu văi adânci și sate pitorești. Aici, vizitatorii pot explora frumusețea naturală a insulei, cum ar fi Roque Nublo, un monolit impresionant care oferă vederi panoramice asupra insulei. Capitala insulei, Las Palmas de Gran Canaria, este situată în partea de nord-est și combină influențe culturale spaniole și africane. Orașul are o istorie bogată, cu multe clădiri vechi și cartiere istorice, cum ar fi Vegueta, unde vizitatorii pot experimenta arhitectura tradițională canariană și pot vizita Casa de Colón, un muzeu dedicat lui Cristofor Columb.

Interiorul insulei este un paradis pentru iubitorii de natură și aventură. Peisajul montan oferă oportunități excelente pentru drumeții, ciclism montan și escaladă. Unul dintre cele mai remarcabile locuri este Caldera de Bandama, un crater vulcanic enorm, care oferă o priveliște uimitoare asupra interiorului insulei și a oceanului.

Cultura insulei este la fel de diversă ca și peisajul său. Gran Canaria găzduiește numeroase festivaluri și evenimente pe tot parcursul anului, inclusiv celebrul Carnaval de Las Palmas, unul dintre cele mai mari și mai spectaculoase carnavaluri din lume.

Atracții turistice în Gran Canaria

Dunele de nisip din Maspalomas
Dunele de nisip din Maspalomas

Acesta este un peisaj deosebit de impresionant format din dune de nisip aurii, care se întind pe o suprafață mare în apropierea stațiunii Maspalomas. Dunele oferă oportunități excelente pentru drumeții și fotografiere și creează un cadru pitoresc pentru apusuri de soare neegalate.

Roque Nublo
Roque Nublo

Roque Nublo este un vârf muntos iconic situat în centrul insulei Gran Canaria. Aceasta este o destinație populară pentru drumeții, oferind vederi spectaculoase asupra insulei și a înconjurătorului său. Este, de asemenea, un loc important pentru cultura indigenă a insulei.

Parcul Aqualand
Parcul Aqualand

Acest parc acvatic este o opțiune minunată pentru familii și cei care doresc să se distreze în apă. Aici veți găsi tobogane, piscine cu valuri, râuri leneșe și o varietate de alte atracții acvatice pentru a vă răcori în zilele calde de vară.

Casa de Colón
Casa de Colón
Position

Acest muzeu situat în capitala insulei, Las Palmas de Gran Canaria, este dedicat explorării lui Cristofor Columb și legăturii sale cu insulele Canare. Muzeul găzduiește exponate istorice, hărți și documente care ilustrează călătoriile lui Columb și influența sa asupra istoriei Canarelor.